Kékfény szűrős monitor szemüvegek

Szemüvegeinkhez kiváló minőségű PC lencséket használunk, amelyek a 410 nm alatti kékfény 98%-áta blokkolják.

Miért viselj kék fény szűrő szemüveget?

A kék fény szűrő szemüveg viselése fontos a szem egészségének megőrzése érdekében. A kék fény hosszabb távú expozíciója káros hatásokkal járhat a szem egészségére, például szemfáradtságot, látásromlást és a retinára gyakorolt potenciális károsodást okozhat. Ezen túlmenően a kék fény befolyásolja az alvás minőségét, mivel zavarja a melatonin termelést, ami az alvás-ébrenlét ciklust szabályozza. Egy kék fény szűrő monitor szemüveg viselése segít csökkenteni ezeket a hatásokat, védi a szemet a fáradtságtól és a károsodástól, valamint javítja az alvás minőségét a digitális eszközök használata során.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kék fény szűrős monitor szemüveget: Tippek és ajánlások

A kék fény szűrős monitor szemüveg kiválasztásánál több fontos szempontot érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy a lehető legjobb védelmet és kényelmet biztosítsa a szem számára. Az alábbi tippek és ajánlások segítségével könnyebben megtalálhatjuk a személyes igényeinknek megfelelő szemüveget.

  1. Hatékonyság: Az elsődleges szempont a kék fény szűrési hatékonyságának vizsgálata. A különböző szemüvegek eltérő mértékben képesek kiszűrni a kék fényt, általában 30-90% közötti értékekkel. A hatékonyság függ a lencsék anyagától és bevonatától is.

  2. Kényelem: Fontos, hogy a szemüveg kényelmes legyen hosszú távú használat esetén. A megfelelő keret méret, orrnyereg és szárak hozzájárulnak a kényelemhez. Próbáljuk fel a szemüveget, mielőtt vásárolnánk, hogy meggyőződjünk róla, hogy jól illeszkedik. Az Eyeshield webáruházban vásárolt szemüvegekre 60 napos visszavásárlási garanciát biztosítunk!

  3. Stílus és design: Mivel a szemüveget gyakran hordjuk, érdemes olyat választani, amely tetszik és jól mutat rajtunk. Érdemes az arcformánkhoz legjobban passzoló szemüveget választani. Ebben segítségedre lehet a Fit Guide útmutatónk.

  4. Ár-érték arány: A kék fény szűrő szemüvegek ára jelentősen eltérhet. Fontos megtalálni az ideális ár-érték arányt, figyelembe véve a hatékonyságot, a kényelmet és a minőséget.

  5. Visszajelzések és vélemények: Olvassunk felhasználói értékeléseket és szakértői véleményeket a különböző szemüvegekről, hogy tájékozott döntést hozhassunk.

  6. Orvosi ajánlások: Ha már rendelkezünk receptre felírt szemüveggel, érdemes orvosunkkal vagy optometristánkkal konzultálni a kék fény szűrő szemüveg kiválasztásával kapcsolatban.